Žije vo vašej domácnosti alergik? Pozor na výber správnej izolácie

Možno vás to trošku prekvapí, ale aj taká izolácia, zásadne ovplyvňuje kvalitu vzduchu. Predovšetkým v prípade alergikov. Vhodná izolácia efektívne eliminuje pele, aj po rokoch drží tvar a neuvoľňuje do ovzdušia drobné čiastočky.


Premýšľate nad tým, ako vytvoriť zdravé ovzdušie vo svojom dome? Myslite aj na izoláciu. Aj keď nie je tým prvým, čo vám pri zdraví napadne, jej vplyv je zásadný. Najmä ak ste vy, alebo niekto z vašej domácnosti, alergik.

Kvalitná izolácia udrží na uzde množstvo peľu, vlhkosť i škodcov, ani po rokoch nemení veľkosť, hrúbku a zachováva si svoje funkčné vlastnosti.

Aké vlastnosti by mala mať izolácia pre alergikov?

  • Je peľuvzdorná. Jedným z veľmi častých alergénov je peľ. Vyskytuje sa v ovzduší takmer počas celého roka a jediné miesto, kde sa pred ním môže človek skryť, je budova.
  • Zabraňuje vzniku plesní. Plesňové alergény v domácom prostredí sú nepríjemné a striehnu na vás najmä počas chladných mesiacov. Na svoj vznik potrebujú vlhkosť a teplotu. Keďže izolácia sama o sebe udržuje teplo, musí naopak zabrániť vlhkosti a vytvárať efektívnu parozábranu.
  • Neuvoľňuje do ovzdušia žiadne čiastočky. Kvalitná izolácia sa nesmie drobiť a púšťať do ovzdušia akékoľvek nečistoty. Takéto problémy máva napríklad sklená vata. Časom sa z nej môžu uvoľňovať drobné čiastočky, ktoré voľným okom neuvidíte, ale spôsobujú nepríjemné podráždenie očí a pokožky, prípadne respiračné problémy.

Ktorý typ izolácie je vhodný pre alergikov?

Z ponuky, ktorá je v súčasnosti na trhu, je jedným z najvhodnejších riešení izolácia striekanou penou. Dokáže efektívne zabrániť prenikaniu alergénov do vášho domova a zároveň nevytvára žiadny prach.

Ak je už raz takáto izolácia nastriekaná, vytvrdne a zmení sa na pevnú hmotu, ktorá drží svoj tvar, veľkosť, hrúbku a neuvoľňuje žiadne látky do ovzdušia. To je pre alergikov mimoriadne dôležité.

Navyše striekaná izolácia funguje ako efektívna zábrana a bráni vonkajšej vlhkosti prenikať do domu. Takéto vlastnosti nemá každá izolácia. Niektoré typy nie sú schopné odolávať výkyvom počasia. Najmä v zimných mesiacoch.

Topiaci sa ľad a sneh sa môže dostávať do škár a potom staršie typy izolácie nasávajú túto vlhkosť ako špongie. Toto sa vám pri striekanej izolácii nikdy nestane.

Zároveň izolácia striekanou PUR penou bráni akejkoľvek hnilobe alebo poškodeniu od škodcov a roztočov. Do takejto izolácie sa škodcovia ani nepúšťajú. Jednoducho im nechutí a je veľmi odolná.

Vďaka týmto vlastnostiam vytvára striekaná izolácia optimálne vnútorné prostredie, ktoré efektívne ochráni vaše zdravie a je vhodné aj pre silných alergikov. Ďalšou veľkou výhodou striekanej izolácie je fakt, že vydrží naozaj veľmi dlho. Aj po rokoch drží svoj tvar a nevyžaduje si dodatočnú údržbu.

V prípade záujmu o striekanú izoláciu a ďalšie poradenstvo nás neváhajte kontaktovať. Venujeme sa profesionálnemu zatepľovaniu domov, izolácií striech i podkrovia.

Kontaktné údaje

ELEGANCIO s.r.o.
Hájska cesta 549/2
039 01  Turčianske Teplice
SLOVENSKO
Pon-Pia 8:00-16:00

Fakturačné údaje

ELEGANCIO s.r.o.
1. mája 913/2
039 01  Turčianske Teplice
SLOVENSKO
IČO:  53 22 74 41

Kto sme

„S vášňou staviame a zatepľujeme vaše príbytky. Snažíme sa priniesť kúsok šťastia do vašich domovov, pretože len šťastný človek tvorí šťastnú budúcnosť. Poďme tú vašu tvoriť spolu!“
Rasťo Kmeť— Ing. Rastislav Kmeť, majiteľ
Na zabezpečenie funkčnosti a analýzu návštevnosti používame súbory „cookies