Výhody zateplenia podkrovia striekanou izoláciou

Prečo zatepľovať striekanou izoláciou? Je to rýchle, ekologické riešenie, ktoré zabráni akýmkoľvek tepelným mostom. Ak sa rozhodujete medzi PUR penou a sklennou vatou, tento článok vám pomôže s rozhodovaním.


Plánujete zatepliť podkrovie a ešte stále váhate nad tým, akým spôsobom? V súčasnosti je najefektívnejším riešením striekaná izolácia. Vďaka moderným technológiám a materiálom sa spôsoby izolácie posunuli na úplne inú úroveň.

Prečo treba zaizolovať podkrovie?

Fyzika je neúprosná. Teplý vzduch stúpa smerom hore a hromadí sa práve v podkroví. V prípade nedostatočnej izolácie teplo prenikne cez strop do okolitého ovzdušia a náklady za vykurovanie v zimnom období sa poriadne zvýšia. Ak chcete náklady za energie znížiť, kvalitná izolácia je nevyhnutnosťou.

Striekaná izolácia PUR penou dokonale zabráni úniku tepla v zime a súčasne vás ochráni pred prehrievaním v lete. Izolácia stropov a podkrovia sa realizuje mäkkou penou s otvorenou bunkovou štruktúrou.

Prečo použiť striekanú izoláciu do podkrovia?

Striekaná izolácia prišla na trh, aby vyriešila nedostatky minerálnej vaty. Práve minerálna vata sa dlhé roky používala ako takmer jediný izolačný materiál. Dnes máte na výber. Viete, aké výhody má PUR pena pri izolovaní podkrovia?

Zateplenie fúkanou izoláciou

  1. Rýchle riešenie
    Jednou z najväčších výhod striekanej izolácie je rýchlosť. Aj väčšie podkrovie štandardného rodinného domu je možné zaizolovať behom jedného dňa.
  2. Vyplní všetky špáry
    Pri zatepľovaní podkrovia minerálnou vatou je mimoriadne náročné ju perfektne osadiť do každej medzery. Striekaná izolácia sa naopak po nastriekaní začne rozpínať a pri tomto „raste“ vypĺňa všetky priestory. Vytvorí celistvú vrstvu, ktorá dokonale plní svoju izolačnú funkciu na celej ploche. Vďaka tomu zabráni aj vzniku plesní.
  3. Nemení svoj tvar a nezmršťuje sa
    Okrem toho minerálna vata časom začne sadať a už nedokáže plnohodnotne zabrániť úniku tepla. PUR pena je stála a svoj tvar môže zmeniť len vplyvom UV žiarenia. Tomuto nežiadúcemu javu efektívne zabráni náter odolávajúci UV žiareniu.
  4. Je nezaujímavá pre hlodavce
    Nikto netúži po tom, aby mu nad hlavou pobehovali myši a iné hlodavce. Bohužiaľ na minerálnej vate alebo polystyréne si pochutia radi. Striekaná izolácia však nie je v ich jedálničku a je takmer nulová šanca, že sa vám do nej prehryzú.
  5. Krátka návratnosť investície
    Každého záujemcu o izoláciu striekanou penou môže na prvý pohľad zaskočiť cena. V porovnaní s minerálnou vatou je až dva až trikrát drahšia. Ale cena v tomto prípade nie je všetko.

Svojpomocne si minerálnou vatou nikdy nezateplíte podkrovie tak, ako to dokážu profesionáli s PUR penou. Vďaka súvislému nánosu a dokonalému vyplneniu špár zabráni akýmkoľvek tepelným mostom a vaša počiatočná investícia sa vám rýchlo vráti v podobe nižších výdavkov na kúrenie. Maximálny horizont návratnosti je 4 až 5 rokov.

Pri zatepľovaní podkrovia je dôležité si uvedomiť, že ide o dlhodobú investíciu. Ak chcete problém s únikom tepla vyriešiť raz a navždy, určite pouvažujte nad striekanou izoláciou. Vydrží mnoho rokov a ani časom nestráca svoje izolačné vlastnosti.

Kontaktné údaje

ELEGANCIO s.r.o.
Hájska cesta 549/2
039 01  Turčianske Teplice
SLOVENSKO
Pon-Pia 8:00-16:00

Fakturačné údaje

ELEGANCIO s.r.o.
1. mája 913/2
039 01  Turčianske Teplice
SLOVENSKO
IČO:  53 22 74 41

Kto sme

„S vášňou staviame a zatepľujeme vaše príbytky. Snažíme sa priniesť kúsok šťastia do vašich domovov, pretože len šťastný človek tvorí šťastnú budúcnosť. Poďme tú vašu tvoriť spolu!“
Rasťo Kmeť— Ing. Rastislav Kmeť, majiteľ
Na zabezpečenie funkčnosti a analýzu návštevnosti používame súbory „cookies