5 výhod striekanej izolácie

Trápi vás pleseň na stenách, vlhké steny, večne zarosené okná, hluk z poschodia, chlad od nôh či nepríjemné teploty v lete alebo večne unikajúce teplo v zime? Váš dom potrebuje kvalitnú izoláciu. Akú si však zvoliť? Striekaná izolácia prináša hneď niekoľko výhod.


Striekaná izolácia je dvojzložková polyuretánová pena s uzavretou bunkovou štruktúrou, ktorá vo vašom dome vytvorí žiadané tepelné a akustické prostredie. Aplikuje sa na povrch izolovanej konštrukcie hydrodynamickým striekaním pomocou vysokotlakého zariadenia. Vytvorí sa dokonalá spojitá vrstva bez medzier a spojov, ktorá zabezpečí odolnosť voči času aj mechanickému narúšaniu.

Fúkaná izolácia umožňuje zatepliť aj komplikovane prístupné miesta, ako sú strechy, väzníkové krovy, dutiny trámových stropov, šikmé steny podkroví, atypické tvary domov a pod.

Dobrú izoláciu je možné prirovnať k funkčnému oblečeniu – nebude cez ňu prenikať studený vzduch, ale je schopná odvádzať vlhkosť, čo zabezpečí dýchanie materiálu bez vzniku plesní a alergií.

5 výhod striekanej izolácie

Striekaná izolácia prináša isto viac, než päť výhod, ale spomeňme tie najdôležitejšie, ktoré vám môžu pomôcť pri rozhodovaní, aký typ izolácie si zvoliť:

  1. Striekanou penou možno izolovať počas celého roka (až do mínus 38 °C)
  2. Nevzniká pri nej odpad, je bezprašná a zdravotne nezávadná
  3. Je časovo nenáročná – stropy štandardného rodinného domu môžete mať zateplené za dve až štyri hodiny
  4. Šetrí vaše financie – návratnosť počiatočnej investície do cca troch rokov, s tým, že ušetríte až do 70 % na spotrebe tepla
  5. Je flexibilná a pružná – jej tenká vrstva sa prispôsobí akémukoľvek povrchu, nevytvára dodatočné spoje a neoddeľuje sa od povrchu

Ak ste mali doteraz pochybnosti a odrádzalo vás najmä to, že budete mať dom dlho v neporiadku, príp. vám v dome a v záhrade vznikne veľa odpadu a o návratnosti ste pochybovali, veríme, že sme vás upokojili a potvrdili, že izolovať dom striekanou izoláciou je správna voľba.

Ak vás zaujal spôsob a výhody striekanej izolácie, neváhajte sa na nás obrátiť. Radi vám pripravíme ponuku priama na mieru.

Kontaktné údaje

ELEGANCIO s.r.o.
Hájska cesta 549/2
039 01  Turčianske Teplice
SLOVENSKO
Pon-Pia 8:00-16:00

Fakturačné údaje

ELEGANCIO s.r.o.
1. mája 913/2
039 01  Turčianske Teplice
SLOVENSKO
IČO:  53 22 74 41

Kto sme

„S vášňou staviame a zatepľujeme vaše príbytky. Snažíme sa priniesť kúsok šťastia do vašich domovov, pretože len šťastný človek tvorí šťastnú budúcnosť. Poďme tú vašu tvoriť spolu!“
Rasťo Kmeť— Ing. Rastislav Kmeť, majiteľ
Na zabezpečenie funkčnosti a analýzu návštevnosti používame súbory „cookies